Lauantaiaamuna pakattiin koirat ja lapset ja hirveä määrä tavaraa ja evästä autoon ja lähdettiin kohti Nastolaa. Ilma oli sateinen, mutta onneksi pahimmat sateet ajoittuivat aikaiseen aamuun ja päivän mittaan keli muuttui ihan siedettäväksi. Lauantaina oli tiedossa sm-joukkuekisat ja meidän seuralla oli joukkueet mineissä ja makseissa. Tässä kuitenkin vain minun näkövinkkelistä minijoukkueen kisaraporttia. Minijoukkueessa juoksivat Tanja & Demi, minä & Minja ja Antti & Dora. Koska meitä oli vain kolme sallitun neljän sijaan, ja kolmen parhaan tulos lasketaan, oli jokaisen siis saatava tulos mikäli aioimme saada joukkueelle tuloksen. Pientä ylimääräistä painetta muutenkin jännittävään tilanteeseen siis... Rata oli minusta aika haastavan näköinen, mutta kuitenkin tehtävissä oleva. Oikein hyvä joukkuerata siis.

Ensimmäisenä meidän joukkueesta starttasivat Tanja ja Demi. Demi juoksi minusta oikein hyvällä vauhdilla. Harmittavasti ihan lopussa Demi teki kunnon lentokeinun. Keinu ei tainnut ehtiä liikahtaakaan, kun Demi oli jo maassa. Tästä siis vitonen, mutta kuitenkin ihan kelpo suoritus. Minjan vuoro oli seuraavana. Minja reagoi minun jännitykseen ehkä himpun verran hidastamalla vauhtiaan, mutta edellisen viikonlopun Riihimäen kisoihin verrattuna nyt sentään juostiin ja muutenkin Minja oli tosi ihanasti kuulolla. Muutaman kohdan otin varman päälle ohjauksella ja keinu oli tosi hidas, mutta virheittä selvittiin maaliin ja aikakin riitti hyvin. Nyt oli sitten kaikki paineet Antilla ja Doralla ja omaa suoritusvuoroaan he saivatkin odotella kauan. Kolmannella kierroksella meidän joukkueessa ei siis ollut koiraa ja finaalikierrokset käytiin yksitellen järjestyksessä maksi-mini-medi. Vasta klo 16 oli minien joukkufinaalin aika ja pitkä odotus näkyi Dorassa ihan selvästi. Vauhti oli aika lailla kateissa, mutta kun tulos oli nolla, niin eipä siihen voi olla pettynyt. Yhteistuloksella 5 oli joukkueemme lopulta 15. (joukkueita yhteensä 55)

 

15 Agi-Kotkat ry 126,24 5 5,00

Demi Ann\'s Adagio Demi 183 kääsna FIN33184/06 Puhakka Tanja 32976005 41,83 5 5,00

Minja A´cot Luver´s Tirlittan 172, käävil FIN45753/03 Pehkonen Heidi 32150931 41,72 0 -3,28

Dora Engårds Isadora 172, käävil FIN33017/01 Jauho Antti 40009792 42,69 0 -2,31



Heti minien kisan loppumisen jälkeen laitettiin tavarat kasaan ja lähdettiin yöksi kotiin. Aamulla sitten taas pakkauduttiin autoon koko sakki ja edessä olivat ensimmäiset yksilö-sm:t sekä minulle että Antille. Aamu alkoi hyppyradalla, josta tavoitteena oli nolla, jolla pääsisi iltapäivän agilityradalle. Minejä starttasi hyppärille kaikenkaikkiaan 174 kpl ja meidän molempien numerot olivat puolen välin paikkeilla. Rata ei näyttänyt mitenkään helpolta, mutta ei myöskään mahdottomalta, joten melko luottavaisin mielin jäin odottelemaan omaa vuoroa. Antti oli meidän perheestä suoritusvuorossa ensin. Nyt ei Dora löysäillyt vaan juoksi hyvällä nopeudella. Antti teki pariin kohtaan varman päälle ohjauksen, mikä jälkikäteen harmitti Anttia aika paljon. Tuloksena -2,07 ja finaalipaikka. Minjan kanssa tehtiin ihan ok rata, pientä säätöä ja siten menetettyjä kymmenyksiä oli muutamassa kohdassa eli ihan ratasuunnitelman mukaan en ohjannut, mutta tulos -1,81 ja myös finaaliin. Kaikenkaikkiaan nollatuloksia mineissä tuli 75 kpl ja Dora oli hyppärin jälkeen sijalla 60 ja Minja sijalla 64. Kärki oli kaukana edellä ja sinne ei rahkeet olisi riittänyt edes täysin nappisuorituksella kummallakaan.

        

(Kuvat: Jukka Pätynen)                    

Finaaliradan voisi minun osalta kuitata kolmella sanalla: pää ei kestänyt. Pari koiraa ennen meitä ei vielä jännittänyt mitenkään normaalia enempää, mutta kun meitä edeltävä pari lähti radalle, iski sellainen jännitys, että hetken tuntui että jalat pettää alta ja justiinsa. Radalle kuitenkin lähdettiin ja heti kolmannella esteellä mun näyttö oli tosi huolimaton ja Minja meni ohi esteestä. Siitä selvittiin lopulta eteenpäin, tosin Minja yritti vauhtia selvästi hidastaen rauhoitella minua ja ohjaus oli edelleen tosi epävarmaa ja hätäistä. Lähes loppuun saakka kuitenkin selvittiin ennen kuin mulle tuli hetken unohdus ja en ottanut Minjaa haltuun tarpeeksi. Selän takanta se livahti väärälle esteelle (eli juuri sinne minne sen omalla liikkeellä ja sijoittumisella ohjasin), mutta jatkettiin rata sujuvasti loppuun hylystä huolimatta. Minjaan olen enemmän kuin tyytyväinen koko viikonlopun osalta, omissa suorituksissa olisi parantamisen varaa ollut... Ehkä sitten ensi vuonna uudestaan...

Sitten oli Doran ja Antin vuoro juosta rata ja sieltähän tuli upea nolla (-3,14)! Lähdössä Dora tapansa mukaan varasti, mutta onneksi Antti kerkesi tilanteeseen mukaan ja rata olikin sen jälkeen hienon näköistä katsottavaa. Tämä nolla riittikin sitten pitkälle, sillä lopputuloksissa Dora ja Antti nousivat hyppärin sijalta 60 sijalle 10! Ihan uskomattoman upea suoritus 10-vuotiaalta koiralta ja ohjaajalta joka on vasta reilun vuoden kisannut ja harrastanutkin agilitya vain vähän kauemmin. 


 
Linkki Antin ja Doran finaalirataan tässä http://www.youtube.com/watch?v=c7CSh_tMrXo&feature=player_embedded

Terveisin Heidi