Ilmoittauduttiin Riihimäelle tarkoituksena tehdä viime hetken viritykset sm-kisoja varten. Siellä kun yleensä kisaajia riittää ja taso on kova. Minikolmosissa kisataan, minä itse kääpiövillakoira Minjan kanssa ja Antti Doran kanssa (myös käävil). Tulosten valossa Riihimäen reissu oli hieno, mutta kun molempien koirien vauhti oli aika lailla kateissa, niin vähän miettiväisin mielin suunnattiin seuraavana viikonloppuna kohti Nastolaa.

Minikolmoset aloittivat päivän agilityradalla kello 8, joten viideltä lähdettiin ajelemaan kohti kisapaikkaa kyydissä kolme kesken unien sängystä autoon kannettua lasta. Ihan kivasti nuo lapset jaksoivat olla mukana eväitä syöden ja leluilla leikkien, vaikka meidän Eeti 3v. kyllä ihmetteli, että miksi näille eväsretkille pitää lähteä aina keskellä yötä?!

Ekalta radalta Antti ja Dora juoksivat ihan nätin nollan, mutta vauhti ei ollut läheskään sitä mihin on totuttu (etenemä 3,8 m/s). Alussa tuli vähän pidempi kaarros, kun Dora taas varasti radalle, mutta muuten ihan sujuva rata. Minja lähti tosi nihkeästi liikkeelle ja ei muutenkaan kaikkea peliin laittanut ja sitten vielä itse mokasin ohjauksen yhdessä kohdassa niin, että Minja meinasi mennä ohi yhdestä hypystä. Sen sain pelastettua, mutta Minja ehti vielä pyörähtää heti hypyn jälkeen ennenkuin sain sen ohjattua oikeaan suuntaan, eli aikaa siinä meni varmasti ainakin pari kolme sekuntia. Tuloksena kuitenkin nolla ja hävittiin Antille ja Doralle 0,04s. Ja kun kovin montaa puhdasta nollaa radalta ei tullut, niin Dora oli kisassa kolmas ja Minja neljäs. Ja mikä hienointa, Doralle Sert-A!!! Vaikka sitä toki on tosi tosi onnellinen Doran sertistä, niin silti entistä enemmän jäi harmittamaan omat mokailut radalla.

Hyppärillä molempien koirien vauhti vain hyytyi. Dora juoksi juuri ja juuri alle ihanneajan ja puhtaasti. Lopullinen sijoitus oli 12. Joten näistä kisoista Doralle siis saaliina tuplanolla ja serti, ei paha ollenkaan! Minjan kanssa otettiin hylky. Minja liikkui tosi hitaan tuntuisesti ja vedätin sitä liikaa ja ajauduin liian pitkälle, jolloin se lukitsi edessä olevan putken, minne ei tietenkään olisi saanut mennä. Pystyin jatkamaan rataa sujuvasti kuitenkin ja lopun se tuli jo vähän reippaammin. Päivä oli kuuma jo heti aamusta alkaen, joten se varmaan osittain selittää koirien vaisuuden, mutta silti vähän miettimisen aihetta nämä kisat jättivät sm-kisoja varten. Tässä vielä linkki tuloksiin.

Terveisin Heidi ja villat